طناب زدن یکی از اون ورزش هاییه که از ورزشکارای حرفه ای گرفته تا افرادی که میخواهند وزن کم کنند از اون استفاده میکنند. و اتفاقا همه هم در نوع خودشون نتایج خوبی ازش میگیرند. در این مطلب از سایت تورال اسپرت میخوایم ببینم که طناب زدن چطور به چربی سوزی ما کمک میکنه و چطور میتونیم از اون استفاده کنیم. تا بیشتر وزن کم کنیم. همچنین از فواید طناب زدن، و مضرات و شایعاتی که در مورد این ورزش وجود دارد نیز خواهیم گفت. پس اگر اهل طناب زنی هستید، با ما همراه شوید!

فهرست مطلب

  • فواید طناب زدن
  • مضرات و معایب طناب
  • اصول طناب زدن
  • بهترین زمان برای طناب زدن
  • چه کسانی نباید طناب بزنند؟
  • میزان کالری سوزی طناب زدن؟
  • آیا طناب زدن برای بانوان مضر است؟
فواید طناب زدن

طناب زدن

مهم‌ترین فواید طناب زدن

  • بهبود سلامت قلب و هماهنگی بدن
  • افزایش تمرکز
  • افزایش مقاومت بدن و رفع گرفتگی
  • تقویت سلامت ذهنی
  • کاهش چربی شکمی
  • تقویت استخوان
  • بهبود عملکرد ریوی

طناب زدن، کل بدن رو درگیر میکنه. و 15 دقیقه آن حدودا 200 کالری برای شما می سوزاند. مقاله ی چه ورزش هایی بیشترین کالری را میسوزاند؟ کمکتون میکنه میزان کالری سوزی فعالیت هایتون رو حساب کنید.

اگر به صورت درست و اصولی طناب زدن را در برنامتان داشته باشید. به افزایش متابولسیم بدنتان کمک می کند. و  چربی سوزی بیشتری در روند کاهش وزنتان اتفاق می افتد.

طناب زنی

طناب زنی

البته همینجا باید بهتون بگم که صرفا تمرین طناب زدن باعث کاهش وزنتان نمی شود. ورزش طناب زدن در کنار یک برنامه غذایی هدفمند کمک می کنه کاهش وزن بیشتری رو تجربه کنید. توصیه می کنم به صورت بی رویه و بیش از حد از طناب زدن استفاده نکنید. چون اگر به صورت اصولی انجام نشه میتونه صدماتی بهتون وارد بکند. اما اگه طناب زدن براتون غیر قابل انجامه تمرینات یوگا رو شروع کنید.

اما به طور کلی طناب زدن به غیر از چربی سوزی چه فایده دیگه ای میتونه برای بدن ما داشته باشه؟

بد نیست بدونید که مقدار کالری سوزی ورزش طناب زدن نسبت به پیاده روی یا حتی دویدن بیشتره. پس بیشتر میتونه به کاهش وزن ما کمک کند. علاوه بر اون میتواند به بهبود تراکم استخوانی، چابکی بدن و همینطور تقویت مقاومت بدن کمک کند.

اثرات طناب زدن

ورزش طناب زدن

اگر مشغله ی کاری زیادی دارید. استرس و اضطراب دارید. نگرانی های اعصابی دارید. توصیه میکنم که روزانه طناب زدن رو در برنامه هاتون داشته باشید. چراکه تا حد زیادی به رفع این موارد هم کمک می کند. در واقع تمرینات طناب زدن هماهنگی خوبی بین عصب و عضله برقرار می‌کند. از همه مهم‌تر اینکه طناب زدن عملکرد سیستم قلبی عروقی را تا حد زیادی بهتر می‌کند.

همچنین باید اشاره کنیم که طناب زدن قدرت نفس کشیدن و سیستم ریه های شما را بهبود می بخشند و بعد از مدتی به طور چشمگیری ظرفیت ریوی شما را افزایش می دهد.

آسیب و مضرات طناب زنی

فواید ورزش طناب زدن رو گفتیم. بهتره که از معایب آن هم صحبت کنیم. اگر مشکلات استخوانی یا دیسک کمر دارید. بهتره طناب نزنید. به همین ترتیب اگر طناب زدن رو اصولی و درست انجام ندید. ممکنه گرفتگی عضلانی و درد های استخوانی همراه داشته باشد. پس در انجام حرکات مرتبط با طناب دقت زیادی بکنید.

فواید و مضرات طناب زدن

طناب زنی

اگر هم در ورزش کردن تازه کار هستید. ممکنه طناب زدن براتون سخت باشه، چراکه نسبتا بدن ورزیده تر و آماده تری نیاز دارد. در این شرایط بهتره که سبک تر شروع کنید. یا از حرکات ورزشی دیگه شروع کنید. و به مرور سراغ طناب زدن بیایید.

اصول طناب زدن چیست؟

خب برسیم به اینکه اصول طناب زدن چیه؟ شما انواع و اقسام حرکات را با طناب برای کاهش وزن می توانید داشته باشد، اما توصیه می شود که به بدنتان فشار ندهید و ساده ترین حرکات طناب که پرش جفت پا هست را انجام دهید.

در هفته اول که احتمالا برایتان سخت است. بهتره این حرکات را کند و در پارت های متعدد داشته باشید. طی هفته های بعد سعی بکنید که سرعت رو افزایش بدهید. و پارت ها رو طولانی تر کنید. تا به جایی برسید که 15 -20 دقیقه بتونید طناب زدن رو در برنامتون داشته باشید.

موقع طناب زدن به چندتا نکته خوب توجه کنید:

  1. اول اینکه کفش مناسب داشته باشید
  2. بیش از انداز بالا نپرید یا مچ دست و شونه هایتان را اشتباه یا بیش از اندازه نچرخونید؛
  3. طناب زدن رو حتما روی سطح صاف انجام دهید؛
  4. و قبل شروع طناب زدن حتما خودتون رو گرم کنید تا دچار گرفتگی عضلات یا درد استخوان ها نشوید
  5. قبل و بعد از تمرین مقداری آب بنوشید

بهترین زمان برای طناب زدن

بهترین زمان برای طناب زدن قبل از وعده‌های غذایی و حداقل یک ساعت و نیم پس از وعده غذایی است. در هنگام طناب زدن، بهتر است لباس راحت و نخی بپوشید. که به تنفس بهتر پوست کمک کند. و سبب ایجاد حساسیت نگردد.

چه کسانی نباید طناب بزنند؟

با اینکه طناب زدن فواید بسیاری دارد. اما محدودیت‌هایی برای برخی از افراد وجود دارد. که بهتر است آنرا انجام ندهند. ممنوعیت و مضرات طناب زدن برای افراد زیر ضروری است:

  • افرادی که چاقی بیش از حد و وزن بالایی دارند.
  • افرادی که به نرمی استخوان یا پوکی استخوان دچار هستند.
  • وجود مشکلاتی برای زانو و کمر
  • خانم‌های باردار تا جای ممکن بهتر است از انجام این حرکت ورزشی دوری کنند.
  • افرادی که جراحی و پروتزهای مصنوعی دارند. ضروری است با احتیاط بیشتری انجام دهند.
  • افرادی که به هر علتی در هر یک از قسمت‌های بدن مشکل ارتوپدی دارند.

اگه جزو این لیست هستین و طناب زنی براتون ضرر داره، پیشنهاد میکنم مقاله حفظ تناسب اندام با راهکار های ساده رو مطالعه کنید.

طناب زدن چقدر کالری می سوزاند؟

همانطور که اشاره کردیم این حرکت بین 200-300 کالری در 15 دقیقه میتواند بسوزاند. که کاملا بستگی به نوع طناب زدن شما دارد.

تمرین طناب زدن

تمرین طناب زنی

طناب زدن بیشتر باعث لاغری کدام قسمت بدن می شود؟

این حرکت بیشتر روی عضلات پایین بدن مثل ران، باسن و ساق پا تاثیر گذاری زیادی دارد. و یه تاثیر گذاری خفیف هم روی عضلات شانه و بازو دارد.

طناب زدن برای دیسک کمر خوبه؟

از آنجایی که در طناب زدن بالا و پایین پریدن زیاد اتفاق می افتد. و اگر خودتان را گرم نکنید، آمادگی نداشته باشد و این کار به صورت درست انجام نشده باشد میتونه مضر باشه توصیه میکنم که اگر دیسک کمر دارید این کار را انجام ندهید.

تمرینات طناب زدن

حرکات طناب زدن

نکته‌ی مهم:

قبل از انجام هر تمرین ورزشی، حتما با پزشک مشورت کنید و توانایی بدن خود را در نظر بگیرید. اگر مشکلاتی مثل کمردرد، زانودرد و… دارید حتما با متخصص فیزیوتراپی مشورت کنید و سر خود هیچ تمرینی انجام ندهید.

آیا طناب زدن برای بانوان مضر است؟

خیر، این ورزش نه تنها هیچگونه ضرری برای خانم‌ها ندارد و به طور علمی اثبات نشده که می‌تواند مضر باشد، بلکه  طناب زنی فواید زیادی برای بانوان دارد، دقت کنید، فعالیت‌های ورزشی زیادی هستند که از طناب زنی سخت‌تر هستند اما بانوان در آن فعالیت دارند!

سخن آخر

هنگام طناب زدن تمام ماهیچه‌های شما درگیر شده. و موجب افزایش سوخت‌وساز می‌شود. طناب زدن، باعث افزایش ضربان قلب شده. و درنتیجه موجب بالارفتن اکسیژن خون و تقویت ماهیچه‌های قفسه سینه و افزایش حجم اکسیژن ریه‌ها می‌شود. به همین دلیل پیشنهاد ما به شما این است. که در کنار رژیم غذایی مناسب، طناب زدن را نیز در برنامه روزانه خود قرار دهید.

حالا که از فواید طناب زدن برای سلامتی آگاهید، وقت آن رسیده که طناب خود را بردارید. و طناب زنی را شروع کنید. مطمئن باشید تجربیات لذت‌بخشی خواهید داشت و از فواید جسمی و ذهنی این تمرین شگفت‌زده خواهید شد.